dilluns, 12 d’octubre del 2009

El cirurgià de les mans d'or



Parlem d'un cirugià plàstic i reparador, el Doctor Pedro Cavadas, de 43 anys llicenciat en medicina a la universitat de València al 1989.



Avui en dia ha al cansat la fama internacional degut als èxits de trasplantament d'extremitats i, recentment, per dur a lloc, en 2009, el primer trasplante de cara feta en Espanya (octau al mon). Puguem dir-li que és l'home de les missions impossibles, ja que, ha fet coses inimaginables...persones que ho tenien tot perdut i que han guanyat moltíssim, ja que, les seues ultimes esperances les han dipositat amb ell. A banda de tot el que fa aquí a Espanya, també es dedica cada any a fer viatges a Kenya on ha creat una fundació de cirurgia reparadora, allí passa tot el temps que hi ha al dia operant a persones adultes i xiquets que han sigut mutilats per conflictes o be pateixen malalties, malformacions...inclús una vegada es va endur a València a un grup de xiquets per a recontruir-lis el pene, ja que, foren mutilats per la màfia a Kenya.



Aquest home va canviar de vida totalment fa uns anys ja que ell abans era el prototip de cirurgià ric i ambiciós, el qual, col.leccionava cotxes d'alta gama. En canvi, la mort del seu germà i les seues estàncies en Kenya el portaren a canviar de vida radicalment i crear la Fundació Pedro Cavadas, a Africa. Des d'aquell moment que canvià la seua vida de luxes per altra més real el seu lema va ser: "ajudar a aquells que no poden elegir i a la vegada tornar allò que ens ha sigut donat".


Cavadas afirma que creu en el sistema de salud pública, però que realment el sistema de treball als hospitals públics es molt lenta, als últims segles la medicina i el benestar en Occident s'han carregat la selecció natural ja que a Africa el qui es blanet no compleix ni deu anys, en canvi aquí si algú plora saben que els faran cas.



Una de las operacions mes mediatiques realitzada per Cavadas va tindre lloc al 2003, quan va aconseguir reimplantar el braç amputat a un home Navarro de 63 anys, desprès de mantindrel.lo nou dies unit a les arteries d'una de les cames del pacient.



El dimarts 18 d'agost, Pedro Cavadas abordava el seu major repte fins la data: el primer trasplant de cara a Espanya, un cas complicat, el d'un home que no podia parlar ni tragar des de fa mes de deu anys. Tres hores foren necessàries per a extraure el rostre del donant, quinze hores va durar el trasplant de cara, que va concloure amb un gran èxit.

El seu pròxim i gran repte serà el primer trasplantament de cames mundial.







Font original d'informació





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada