dimecres, 21 d’octubre del 2009

Cèl·lules fluorescents per a regenerar el múscul cardíac

  • La inserció de proteïnes de color permet identificar els cardiomiòcits.

Un equip de científics ha ideat un codi de colors per a distingir les cèl·lules mare que es diferenciaran en cèl·lules cardíaques musculars d’ aquelles que formaran part d’ altres cèl·lules del cor. Els experiments realitzats amb embrions de ratolí demostra que açò ens podrà servir per a futures teràpies de medicina regenerativa.

Les cèl·lules més importants en la regeneració dels teixits són les musculars (cardiomiòcits) que són les que possibiliten el batec del cor.

El Centre d’ Investigació Cardiovascular de l’ Hospital General de Massachusetts (EEUU), va crear ratolins transgènics on els va insertar dintre de les cèl·lules mare cardíaques, dos tipus de cèl·lules fluorescents, una roja i una verda.

Durant aquest estudi es va poder demostrar que les cèl·lules que contenien els dos colors donaven lloc a cardiomiòcits, i les que solament tenien un color formaven una població més heterogènia.

Per comprovar l’ eficàcia d’ aquest estudi, els científics van agafar cèl·lules progenitores bicolor per “fabricar” una pel·lícula de teixit cardíac muscular. Aquesta pel·lícula va començar a batejar, és a dir, aquest estudi funcionava.

A més a més de les futures teràpies de medicina regenerativa, també ens podrà servir aquest experiment per a estudiar malalties humanes i descobriments de nous fàrmacs.



Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada