dimecres, 30 de setembre del 2009

Autoritzades les vacunes contra la grip A que ha comprat Espanya.


Les dues primeres vacunes contra la grip A ja han sigut autoritzades per a la seva comercialització. Els productes són Focetria, de Novatris,i Pandemrix, de GlaxoSmithKline. Aquestos laboratoris són els encarregats de preparar les vacunes encarregades per el Ministeri de Salud espanyol. Les vacunes sols cubriran el 40 % de la pobació (18 milions de dosis), les quals serán possades als grups de risc ( emarassades, malalts crònics i personal de primers auxilis). Aquestos podran optar per possar-se les primeres vacunes que apleguen. Sanitat insisteix que a llarg plaç hi hauran per a tots.
L'aprovació s'ha basat en el sistema de "vacunas marco". S'ha profitat el esquelet de la vacuna de la grip estacional, amb el canvi de les parts corresponents al nou virus necessaris per fer-la específica. Aquest sistema ja es va plantejar amb la grip aviària.
Gracies als anys d'experiencia davant la grip estacional ha fet que els tramits i assatjos siguen més àgils. Aquest process d'experimentació deura de continuar, encara que més de 6.000 persones hajen provat les vacunes amb bons resultats. Els següents resultats s'esperen en octubre i novembre, en un grup experimental de 9.000 voluntaris per a cada farmac.
Font d'informació : El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada