dimarts, 20 d’octubre del 2009

L´incorporació a l´escola multiplica la grip entre els menors

L´incorporació a les escoles ha augmentat el nombre de casos amb grip H1N1. Aquest contagi afecta majoritariament als xiquets entre 5-14 anys.
La proporció de xiquets infectats va creixent cada vegada més.

A aquest grup d´edat els segueixen els menors de cinc anys, la qual cosa podem afegir que són els més menuts els que per diverses condicions de vida, l´entorn, la convivència a classe… són els més afectats.
Generalment, tot el contrari succeeix entre els habitants majors de 16 anys, conforme anem avançant d´edat la proporció d´infectats cada vegada és més baixa.
Principalment, cal destacar la baixa proporció d´afectats entre els habitants de 65 anys; per tant, es confirma allò que s´ha vingut detectant en altres paisos: els majors estàn protegits del virus perque en la seua infància van passar una grip amb els patògens similars als de l´actualitat.

El nombre d´infectats són els menors de 14 anys , no significa que l´enfermetat en ells siga més greu, tot el contrari, són els adults els que s´enfronten a situacions més greus, fins i tot a causar la mort.

La mortalitat a Espanya és manté per baix de la mitja, és a dir, aquesta grip no ha contribuit a elevar-la. Cada vegada augmenten els contagis però no augmenta la mortalitat, un trajecte distint al de la grip comú, ja que aquesta grip segueix el mateix ritme referent a la mortalitat i el nombre de casos.
Finalment cal destacar que en Europa el país més afectat és Irlanda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada