dimarts, 20 d’octubre del 2009

Un pegat (parche) per a restaurar cors lesionats

Els científics de la Universitat de Duke (Estats Units), han presentat en la reunió anual de la Societat de Ingenieria Biomèdica un pegat amb cèl·lules mare que podria reconstruir els teixits cardíacs.

Al tenir un problema al cor, els mecanismes del nostre organisme ens poden ajudar poc, perquè els problemes d’aquest òrgan poden arribar a ser massa greus. Per tant, es necessita un recolzament extern.

Una de les solucions que s’està portant a cap és l’administració de cèl·lules mare capaces de reconstruir el teixit deteriorat. Però un altra possibilitat es la de teixir amb eixes cèl·lules una malla que es comporte com el teixit cardíac per a implantar-la en el cor. Els passos que han seguit són: obtindre cèl·lules del múscul cardíac (cardiomiocits) a partir de cèl·lules mare embrionàries de ratolí ,encapsular-les en un gel de fibrina i aportar fibroblasts per a que tinga una forma tridimensional.

La bona noticia és que la malla era capaç de contaure´s i conduir impulsos electrònics, qualitats que fan que el cor bombege; però per un altra part hi ha un inconvenient: els cardiomiocits dels humans creixen de manera més lenta que els dels ratolins.

Aquest es un gran avanç encara que hi hagen bastants obstacles. És un tema molt delicat però s’espera poder trobar una forma de cultivar-los més depressa i mantenir les mateixes qualitats de les cèl·lules originals.
  • Notícies relacionades:
- 2009: Les cèl·lules mare embrionaries podrien reparar els cors després d´un infart.
- 2008: Un cor fabricat en el laboratori.
- 2007: Un pegat de cèl·lules per a reparar teixits danyats després d´un infart.

Vídeo relacionat:







1 comentari:

  1. Podriem trobar més informació a:

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6879888993519910518&postID=3188327554594644133

    ResponElimina