dijous, 22 d’octubre del 2009

Que puc fer per no agafar la grip A?

La solució no és viure aïllat o clavar-se en una pompa. El virus de la Grip A es contagia amb facilitat, però existeixen unes mesures de prevenció.

Netejar-se freqüentment les mans és una de les principals prevencions. Es recomana tirar-se sabó, fregar bé i esbandir-se durant al menys 20 minuts. Segons la OMS el lavat deu de durar el que es tarda en cantar "Cumpleaños Feliz". Altra mesura higiènica es tapar-se amb un mocador al esternudar o tossir i tirar-lo al fem.

Les besades,el contacte proper i compartir gots i coberts deuen limitar-se si la persona esta malalta. Es recomana no fregar-se el ulls, el nas i la boca, ja que es una de les formes més corrents de contagi.

Si tenim un malalt proper i ens es impossible evitar alguna prevenció citada cal que ventili l’habitació i netegi amb freqüència i intentar aïllar el malalt. Cobrir-se nas i boca, i netejar-se les mans freqüentment.

El Ministeri de Sanitat resumeix en 5 punts la guia de prevenció:

1. Netejar-se les mans
2. Nas i boca tapats per esternudar.
3. No assistir al treball o escola si es sospita que es te la grip A.
4. Dormir lo suficient.
5. Actuar si s’observen símptomes.

L’estil de vida pot ajudar perjudicar la malaltia. Mantenir-se físicament actiu, dormir més de set hores diàries, beure molta aigua, menjar cinc racions de fruita al dia, prendre aliments rics en vitamina C (ajuden a rebaixar els símptomes) i en la dieta no pot faltar el peix.

La vacuna es un altra mesura de prevenció, encara que a Espanya no hi haurà un vàcuament massiu, sols es vacunaran els grups de risc.

Aquestes mesures de prevenció són les mínimes que puguem establir en una grip com aquestes, ja que són les mateixes que fem involuntàriament quan es témpora de la grip estacional. Opine que s’està agreujant el tema de la grip A, els ciutadans estan atemorits per d’importància que donen els medis de comunicació, encara que la grip estacional afecta del mateix mode i sols pot aplegar a mortífera a la gent del grup de risc.


Fon d’informació:El Mundo

1 comentari:

  1. En la meua opinió la campanya feta per la Grip A em pareix excessiva ja que al final les morts que han hagut no són les que s'esperaven, que eren moltíssimes més.
    La Grip A a resultat com una Grip comú.

    ResponElimina