dilluns, 26 d’octubre del 2009

Un 18% dels diagnòstics de VIH són de patògens 'importats'


En els últims anys s'ha trencat la uniformitat espanyola del subtipo de virus de la immunodeficiència humana (VIH, l'agent que causa la sida). El majoritari segueix sent una variant B del subtipus 1 però un 18% dels nous casos són ja d'altres famílies segons ha dit el cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Carlos III de Madrid, Vicente Soriano. Aquest fet comporta, entre altres riscos, la susceptibilidad a alguns medicaments i que les vies de resistència varien.

Els subtipus no B més freqüents en el nostre mitjà són els recombinants AG i BF a més del subtipus C. Aquestes variants s'han introduït a Espanya durant l'última dècada degut principalment als immigrants arribats des d'Àfrica on aquesta malaltia està molt estesa.

Des que es va identificar el VIH com causa de la sida a la meitat dels vuitanta i es van detectar les seus distintes variants, els científics estan pendents de l'impacte que pot causar aquesta diversitat en l'eficàcia dels tractaments. Fins ara els medicaments s'assajaven amb pacients del nord d'Amèrica i Europa infectats pel virus VIH-1 subtipus B. Per aquesta raó molts dels projectes africans han patit alguns retards davant les reticències a l'aplicar els mateixos tractaments a persones amb altres variants.

Al final ha resultat que el que serveix per a una variant també serveix per a l'altra però no per altra raó que l'escassesa de material terapèutic i els metges apliquen el que tenen més a mà. Però pel contrari hi ha assumptes molt més susceptibles de fracassar com són la possibilitat d'aconseguir una vacuna ja que de moment no s'ha aconseguit cap fàrmac satisfactori.


Font d'informació: click ací


Altres notícies relacionades:
-Com aprofitar la vacuna contra la sida?
-Generalitzar la prova del VIH reduiria un 30% de les infeccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada