dimarts, 27 d’octubre del 2009

El PNB donarà suport al primer tràmit de la llei de l'avortament


El PNB unirà els seus vots junt als dels partits de l'esquerra perquè la llei de l'avortament supere el primer tràmit en el Congrés, el del debat de totalitat que es produirà a mitjà de novembre en el ple de la Cambra baixa.
El darrer dia 26, l'adreça del PNB va aprovar un document, en el qual, consta que es deu de reformar la norma actual, ja que diuen que no ofereix les garanties necessàries i que defensa una llei de terminis.

Aquest, és un partit que no és d'esquerres, però que sempre ha estat vinculat a l'església, per això, és d'estranyar el que ha fet, ja que, és la primera vegada que ho fa.El PNB ha optat per no donar llibertat de vots als seus diputats perquè defèn totalment la nova reforma sobre la llei del avortament.
Aquesta nova reforma consistiria en què les dones d'entre 16 i 18 anys avorten sense fer falta cap autorització dels respectius pares. Desprès el PNB, te pensat negociar el contingut de les esmenes, és a dir, per millorar algun aspecte o modificar alguns errors de la llei, te previst presentar un nombre limitat d'esmenes.

D'aquesta manera, el projecte del Govern tindrà en el debat de totalitat els vots del PSOE, ERC, BNG, ICV, IU, Nafarroa Bai i PNB, és a dir, per sobre dels 180 diputats. Només requereix 176 com llei orgànica. CIU donarà llibertat de vot als seus diputats, encara que Unió sí presentarà esmena a la totalitat. L'únic grup parlamentari que estarà en bloc contra la llei serà el del PP.

Finalment, el PNB admet la interrupció voluntària de l'embaràs com un dret de la dona i rebutja que s'obligue a les dones d'entre 16 i 18 anys a assolir permís dels pares. Proposa que l'avortament estiga inclòs entre les prestacions de la sanitat pública, amb l'argument que "el sistema està fracassant estrepitosament en la protecció de la salut de les dones que s'acullen a la llei" actual.
La portaveu d'Igualtat del PSOE afirma que la reforma de la llei no suposarà un augment del nombre d'interrupcions d'embaràs en el nostre país.



Font principal d'informació: click aquí
Altres enllaços d'interés
-El PP es compromet a modificar la nova llei de l'avort si goberna.
-El PNB trenca la seua tradició i apoya en bloc la llei de l'avort.
-La nova llei no augmentarà el nombre d'avortaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada