diumenge, 25 d’octubre del 2009

L´avançat inici en el cannabis desemboca en el fracàs escolar.

Cada vegada és més clara la relació entre el cannabis i el fracàs escolar. El consum afecta a dos àrees del cervell que estàn relacionades amb la memòria, una és la concentració i l´altra la capacitat de relacionar conceptes.
A causa d´aquesta acció, s´ha arribat a la conclusió que la majoria d´alumnes repetidors són aquells que fumen aquesta subtància habitualment.


Aquest percentatge o valoració sobre el consum del cannabis ha sigut una novetat per a la guia Cannabis II ( Pla Nacional sobre drogues) on afirmen que en alguns casos el estupefacient procedeix al fracàs.

Generalment els fills/es de les dones que durant el seu embaràs o lactància van consumir cannabis són els més propensos a l´adicció.

Un de cada quatre menors entre 14 i 18 anys consumiexen cannabis habitualment ( aproximadament uns 40.000 xics i xiques) és a dir, ja podem parlar de “consumidors problemàtics” perque ja començen a presentar problemes d´intoxicació i també com hem dit anteriormente al fracàs escolar.
Estudis internacionals han afirmat que sols un 2% de persones iniciades al cannabis desde la jovetud accedeixen a un titol universitari, mentre que la proporció de persones amb ningún indíci de cannabis és del 38%.

Hi ha més proporció de consumidors de drogues entre els repetidors en els casos de tabac i alcohol.
Moya va destacar el efecte de “porta d´entrada” del cannabis a altres subtàncies, on va afirmar: el més habitual és, la gent que consumeix drogues com heroína, cocaina….hagen començat amb el porro, però això no significa que tota la gent adicta al hachis….acabe consumint altres substàncies. La causa de tot, és l´obtenció, ja que totes s´obtenen al mercat ilegal, on es donen a conéixer unes amb altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada