dijous, 15 d’octubre del 2009

Espanya, el segon país de la UE amb més casos de tuberculosis

En primer lloc cal introduir el concepte de tuberculosis: La tuberculosi és una infecció bacteriana crònica causada per Mycobacterium tuberculosi que histologicamente és caracteritza per la formació de granulomes. Habitualment, la malaltia es localitza en els pulmons, però pot afectar pràcticament qualsevol òrgan del cos humà.
Hui en dia, Espanya és el segon país amb major nombre de casos de tuberculosi, aproximadament uns 13.000 nous casos a l´any. L´únic que supera este tipus d´enfermetat és Rumania.
L'OMS proposa o afirma que la tuberculosi té un risc de nombre de casos nous d´aquesta enfermetat en Espanya aproximadament de 30 persones afectades per cada 100.000 habitants.
A Europa van morir més de 63.500 persones per esta malaltia, però per una altra banda hi ha que afegir que compta amb els majors riscs de resistència als medicaments del món.
La regió amb major nombre de casos registrats, és Catalunya, amb 1.314 en 2008.Esta malaltia cada vegada augmenta més en zones de més pobreça. Durant els últims quaranta anys no s´ha modificat la medicació actual i la duració dels tractaments entre 6 i 30 mesos, a causa d´un major cost sociolaboral en qualsevol societat.
Dos organizacions (TB, AERAS) han contribuit sense adoptar cap benefici en l´investigació de la medicació i també en una vacuna que possiblement en 2016 estiga disponible.
Pep Willingham, directora d´assumptes externs, ha afirmat que la vacuna actual no és eficaç contra la tuberculosi pulmonar. Per altra banda, aquesta directora no recomana esta vacuna a persones infectades per el VIH.
Per este motiu varios centres d´investigació de Madrid i Barcelona col·laboren en aquesta investigació, en els assajos i en les vacunes que estan preparàn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada