dimarts, 20 d’octubre del 2009

La guia per a la píndola postcoital del Consell de Farmacèutics no inclou la objecció.

El canvi de la manera de dispensar la píndola de l dia següent, de ser un medicament amb recepta a no ser-ho, ha fet que el Consell General de Col·legis de Farmacèutics haja acordat amb el Ministeri de Salut un protocol de dispensació. El text es una guia de que deu d’informar el farmacèutic a les dones i quina informació deuen de demanar ( si utilitza anticonceptius, si ha tingut relacions sexuals, si el mètode anticonceptiu ha fallat...) mitjançant un tràmit verbal. El farmacèutic no podrà expressar la seva opinió i no podrà negar el dret de cap dona a ser atesa.
El text pactat a la Generalitat de Catalunya era més complicat, impedint que s’aplicarà en farmàcies de guàrdia i imposava un consentiment informant escrit. També recollia un suposat dret dels farmacèutics a objectar, cosa que no esta reconegut en cap llei, encara que en alguna autonomia si.

Alguns sanitaris no volen dispensar la píndola per que sostenen que es un abortiu. Per això el farmacèutics donaran tres tríptics, un de la píndola i els altres de mètodes anticonceptius.

Aquesta es la postura de la majoria dels científics i de organismes com la OMS, encara que hi ha grups conservadors que afirmen que la píndola actua com un abortiu. La majoria de les voltes, el que fa es enrederir l’ovulació i en aquest cas no hi ha problema. Aquest grups conservadors van encontra de la píndola per que també existeix el cas de que la dona ja haja ovulat i aquest òvul estiga fecundat, però sense implantació quan actua la píndola. Per això la denominen de abortiu.
Aquesta explicació no ha pogut ser reproduïda i per tant no ha sigut demostrada, es per açò que els científics ha buscat un altra explicació: que la píndola afecta als gàmetes,de manera que no aplega a fecundar. Res que veure amb el abort.


Aquest tractament dels farmacèutics a les dones crec que pot ser d’allò més constructiu per a totes aquelles dones que no estiguen ben informades respecte la píndola i els mètodes anticonceptius. També opine que hi hauria de haver un control de les píndoles que es venen per persona, ja que no es gens saludable abusar d’aquest medicament. L’únic que crec que esperem tots es que sobretot les xiques joves continuen preguen cura de les seves relacions sexuals, ja que hi ha moltes malalties que es transmeten sexualment com el VIH. I per últim dir que la píndola no es pot prendre com a un anticonceptiu, ja que es un cúmul d’hormones que afecta al teu organisme d’una forma brutal i que el seu abús pot ser molt perjudicial.



La dispensació de la píndola sense recepta médica a proporcionat un debat al carrers, diverses opinions, etc. Es pot veure reflexat a les imatges.


.

Font d'informació: El País

Altres noticies relacionades:

-Europapress

-El Público

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada