diumenge, 18 d’octubre del 2009

La velocitat cerebral del llenguatge



Han passat 150 anys des que el físic Pierre Paul Broca descobrira la importància que ocupa una part menuda del cervell en la parla. Des de llavors no hi ha hagut avanços rellevants en la comprensió neuronal responsable d'aquesta capacitat.

Una investigació publicada en la revista "Science" ha revelat que eixa menuda zona cerebral és capaç de computar les tres tasques fonamentals relacionades amb el llenguatge: la identificació de la paraula, l'elecció de la forma gramatical correcta i l'organització dels sons per a expressar-la.

Dins de la neurociencia el llenguatge està molt menys estudiat que altres factors com poden ser les sensacions, la memòria o el control motor. Açò és degut al fet que l'ésser humà és l'únic animal amb capacitat per a parlar i a més els mètodes per a experimentar amb humans no són suficientment precisos com per a registrar les complexes activitats neuronals.

Un equip de científics va tenir l'oportunitat d'estudiar les activitats neuronals de tres pacients de epilepsia durant el procés de preparació per a la cirurgia. Els resultats van ser espectaculars, es van identificar patrons d'activitat neuronal indicant processos cerebrals lèxics, gramàtics i fonètics al voltant de 200, 320 i 450 mil·lisegons respectivament després de que es mostrara la paraula al pacient.

Font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada