divendres, 9 d’octubre del 2009

Pedro Cavadas:El primer transplant de cara

Pedro Cavadas és l`autor del primer trasplant de cara que s`ha realizat en Espanya i del primer trasplant doble de abantbrazos del món.
El dimarts 18 d`agosto, a las 14.45, Pedro Cavadas abordá el seu major rete fins a la data, el primer trasplant de cara en Espanya, un cas molt complicat, el d`un homè que no podía parlar ni tragar desde fea més de deu anys , tres hores foren necessaries per extraure el rostre del donant.
Quinze hores durá el trasplant de cara, el octau que és practica en el món.
El pacient a hores d`ara ja esta en casa i és recupera favorablement, el seu aspecte és espectacular, tan bó com el d`Isabelle Dinoire, la dona francesa que va recibir el primer del món.
Tot i això menegar la llengua, parlar, engulir o mosegar, són funcions que tardara mé en recuperar.
El trasplant de cara com de membres de cualsevol teixit consisteix en extraure els teixits del donant junt amb els gots i els nervis i tornar a juntar aquets als gots i nervis del receptor.
Els problemes d`aquest tipus de trasplants és la dificultat de juntar gots i nervis tan xicotets, ademés després el pacient tindra que portar medicació tota la vida per evitar el rebuig del trasplant.
Aquesta no és una cirugía fàcil, el pacient d`un trasplant de cara habitualment no considera la posibilitat d`un salvavides.
Aquest pacient és "patria o muerte" , és un procediment desesperat per a un problema desesperat.
Els trasplants de mans, brazos i demés que realiza el Dr Cavadas no són rutinaris i crida l`atención que ja ningú li presta atenció a aquest fet.
Ell realitza 1.500 operacions al any, açò són més de cuatre al día, lo que li exigeix
traballar varies jornades al día, "currar molt".
Cavadas viatja tres o cuatre voltes a l`any a Kènia mediant la seva fundació, opera a mutilats de conflictes tribals que no tenen recursos per a pagar-se un hospital , en deu díes pot arribar a realitzar 88 operacions en llocs que careixen dels equipaments mínims clínics i la Fundació Pedro Cavadas han realizat 11.000 intervencions, 700 reimplants, amb un 96% de éxit encara que en un 4% dels casos l`intervenció va mal i es perd el trasplant.

Encara que els resultats són expectaculars encara queda molt de camí en aquest camp fins que es converteixquen en intervencions rutinaries , encara que els avanços en els últims anys han sigut espectaculars.
Per a saber més:
1.-Fundació Cavadas:http://www.pedrocavadas.org/index_5_3.php
2.-Video Transplant de cara:http://www.3tv.cl/index.php?m=video&v=5900






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada