dimarts, 6 d’octubre del 2009

Una parella incompatible logra un embaràs amb selecció genètica

L'Institut Europeu de Fertilitat ( IEF) i l'empresa Sistemas Genomicos ( SG), han conseguit per primera vegada en Espanya, que una parella amb els grups sanguinis incompatibles puguen tenir fills mitjançant una selecció genètica d'embrions que ha permitit gestar un fetus amb RH negatiu compatible amb la mare.

Aquest embaràs ha sigut presentat amb 14 setmanes de gestació pel director mèdic de l'IEF, Alfonso de la Fuente, i el director de la Unidad Genética Reproductiva de SG, Xavier Vendrell, amb sede en el Parc Tecnològic de Paterna.
Els pacients són una parella madrilenya, que va conseguir tenir un fill a l'any 2006 amb RH positiu, però al no suministrar-li el medicament necessari a la mare, quan es va tornar a quedar embaraçada, la presència d'anticossos van destruïr els glòbuls rojos del fetus provocant l'abortament.
L'alt risc de tenir un altre fill degut a l'alt nivell d'immunització era un inconvenient i per a poder aconseguir-ho, sols hi havia una solució, la tècnica del Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP) que consistia en la selecció genomàtica d'embrions, la qual cosa convinava tècniques de reproducció asistida i genètica molecular.

La parella, ambdos metges, va optar per anar-se'n a l'extranger per a realitzar aquest propòsit, però finalment la Unidad Genética Reproductiva de SG ho va dur a terme el passat mes de maig, amb un cost de 8.000 euros. Aixi , segons els experts " es va posar a punt, en limfòcits unics aïllats de la sang de la parella, la tecnologia i les condicions particulars que s'utilitzaren en el DGP per a determinar el gen RHD en els embrions d'aquesta parella, factor al que la dona està altament isoimmunitzada".

Gracies a l’ajuda dels familiars d’ambdós membres per a identificar les regions polimòrfiques al gen RHD pròpies de la parella, va tenir exit aquest tratament.
A mitjans de juny van acabar el procés de selección d’embrions, i a principis de juliol van començar el procés de fecundació in-vitro en el Instituto Europeo de Fertilidad de Madrid.
A finals d’Agost , per fi, la dona va quedar embaraçada.

De quatre embrions seleccionats primerament sols un era RH negatiu, per tant compatible amb la dona, i aquest va ser el que van introduïr a l’úter matern.
Aquest fet serà publicat en sis o set setmanes en una revista especialitzada a Espanya.

Noticia original: http://www.abc.es/20091001/ciencia-tecnologia-biologia-genetica/pareja-incompatible-consigue-embarazo-200910011708.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada