dissabte, 24 d’octubre del 2009

Primer estudi a Espanya per a analitzar el risc de mort súbita en els esportistes.

L’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, junt amb el recolzament de la fundación BBVA, està realitzant un estudi genètic als jugadors de l’Atlètic de Madrid amb la finalitat de coneixer quines son les mutacions cardíaques son prevalents en la mort subita en els esportistes.

El passat dilluns van ser presentades les primeres dades sobre aquest estudi en Madrid pel doctor Carlos Macaya, cap del Servici de Cardiología de l’Hospital de San Carlos, i pel doctor Antonio López Farré, cap de la Unitat d’Investigació Cardiovascular d’aquest mateix hospital.

Malgrat que hi han aproximadament sis milions d’esportistes federats( més de 12 milions practiquen algun esport), cada any moren uns 40 esportistes a Espanya. Aquest és el primer estudi sobre la mort súbita a Espanya, on no hi han dades fiables sobre aquest problema cardíac en la població general.

Segons Farré, no es coneix la proporció exacta en que afecta aquesta mort, i això fa que no puguen fer-li front. Per això s’han d’estudiar l’abans i el després quan mor algú per aquest fet, i així es trobaràn les solucions que estàn buscant.

Les investigacions van començar el passat mes de Maig i serviràn com a base de dades on es postren les anomalíes més donades en tots els análisis.
Ja s’han analitzat a 85 esportistes voluntaris, tant menuts com adults( 65 homes i 20 dones).

Per a dur a terme aquestes investigacións, la fundació BBVA ha proporcionat a l’hospital un seqüenciador d’última generació, el qual pot analitzar 16 mostres simultàniament per hora en contra de l’antic que sols en podia analitzar un.

Gràcies a aquestes investigacions, en un futur es podràn detectar a temps aquestes anomalies i podràn impedir morts com les de Antonio Puerta i Dani Jarque( les dos victimes espanyoles d’aquesta malaltía).


Video relacionat amb la noticia:




Noticia original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada