dimarts, 13 d’octubre del 2009

Més de 3000 xiquets enveninats per Pb a la Xina.

Els anàlisis presos a quasi tres milers de nens que viuen a prop de plantes refinadores de metalls pesats a la província xinesa de Henan van revelar que més d'una tercera part dels nens tenen nivells excessius de plom en la sang (saturnisme).
L'oficina de salut a la ciutat de JIYU va prendre mostres de sang a 2.743 nens menors de 14 anys després es va informar sobre casos d'enverinament per plom a la província veïna de Shaanxi on es van detectar indicis d'enverinament per plom en 968 dels nens.
Aquesta és la notícia més recent d'una sèrie de casos d'enverinament per plom que afecta a milers de nens a la Xina.
(en els darrers mesos poden trobar casos similars a les províncies de Yunnan, Fujian i Shaanxi i el nombre d’afectats supera els 3.000)
Els casos han provocat inestabilitat al mig de la indignació creixent per escàndols de salut pública en què els nens han estat les víctimes principals. Una preocupació per al Partit governant, preocupat per l'estabilitat social i qualsevol desafiament a la seva autoritat.

Els enverinaments son un indici de com el ràpid desenvolupament econòmic s’ha produït amb el preu d'una intensa contaminació ambiental i una salut infantil deficient.
L'enverinament per plom pot causar alteracions intestinals ( poden arribar a un còlic) i del sistema nerviós (convulsions, coma, pèrdua de memòria), insuficiencia hepática i renal, anemia hemolítica, hipertensió sanguínia...
Aixi l'alcalde de JIYU, Zhao Suping, va dir que l'enverinament per plom a la ciutat és resultat de la contaminació durant un llarg temps. Afegint que la ciutat ha estat produint plom des de fa 52 anys. En resposta als resultats metges, les autoritats municipals han suspès totalment la producció en 32 de les 35 plantes i han cancel·lat la producció de les altres tres. Les famílies amb nens que viuen en un radi de 300 metres de les plantes han estat allunyades d'elles.
Video d'una de les zones més afectades.



Enllaços:

Noticia original
Informació interesant sobre el Pb
OMS
Institut de toxicologia a Espanya
Blog medioambiental (informacíó minera i ambiental)
Mapa orientatiu de les províncies de xina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada