divendres, 9 d’octubre del 2009

Més vell que el Archaeopteryx

Descendeixen les aus actuals dels dinosauris?
Un dinosauri fòssil trobat en Xina pareix reforçar aquesta teoria.
Segons publica la revista Nature un nou especimen d'un xicotet dinosauri que pareix tindre quatre ales i nombroses plomes s'afig ara a l'exemplar original, descrit aquest mateix any.









Trobat en el jaciment de Tiaojishan, al nord-est de Xina, aquest exemplar d'Anchiornis huxleyi, que publica la revista Nature, està magnificament preservat i indica que llargues plomes cobrien els seus braços i la seua cua i també tenia plomes més curtes en les potes.
Al principi es va creure que Anchiornis huxleyi, d'uns 50 centímetres de longitud, era una au primitiva, pero ara se situa entre els dinosaures terópodes, molt relacionats amb els pardals. L'edat del nou fòssil és de 155 milions d'anys (en el juràssic tardà), la qual cosa indica que és més antic que Archaeopteryx, l'au més antiga, trobada a Alemanya i datada en més de 150 milions d'anys.
Acheaopteryx va ser durant anys un dels enigmes de la palenteología doncs no estaven segurs si els dinosaures s'havien extingit o si van evolucionar fins a transformar-se en aus (com és planteja en la pel·lícula parc juràssic), ja que els dos compartixen moltes característiques comuns.


Anchiornix Huxleyi

També van existir dinosaures voladors que no estaven relacionats amb les aus com el Pterodàctil.
El descobriment de l'Archeopteryx l'au més antiga va reforçar la teoria que els dinosaures es van transformar en aus , però encara existia un problema i és que els fòssils dels dinosauris precursors de les aus eren massa recents com per a ser avantpassats de les aus.
No obstant el descobriment en Xina molt més antic que l'Archeaopterys va reforçar la teoria de que els dinosaures van ser els avantpassats de les aus actuals


Archaeopteryx



Per a saber més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada