dimecres, 14 d’octubre del 2009

Una vacuna per a protegir als païssos pobres del còlera


El Gobern vietnamita en 1997, va fabricar una vacuna contra el còlera, amb la tecnologia idònea importada de Suècia. Aquesta no va ser distribuïda, ja que l'OMS (Organització Mundial de la Salud) deïa que no complia els requisits de calitat. Ara, una nova investigació, impulsada per fundacions exteriors, ha fet posible que es comprove la seua eficacia per a poder distribuïr-la, sobretot, als païssos desenvolupats, on es tant necessària.

La seua eficacia és del 70%, mentre que la vacuna WC/rBS, la que disposem actualment i aprobada per l'OMS té entre el 60% i 80%, sols un poc més eficient. Encara que ja existeix aquesta, és molt cara, per això no es pot enviar als païssos pobres, una llàstima, ja que ells la necessiten, perquè el còlera és una enfermetat molt abundant, i que afecta pràcticament a tota la població.

L'assaig clínic que és va fer en algunes persones, demostra què la seua eficacia és del 67% tant en xiquets menors de cinc anys (els més vulnerables) com en la resta d'edats. Aquesta té dos ventajes principals sobre la la vacuna WC/rBS; la seua senzilla administració i el seu cost més barat. Les semblançes d'ambues, és que es prenen per via oral i tenen una eficacia semblant. El fet del abaratiment del cost, és la millor ventatja per a aquestos païssos. L'actual, es venia a uns 20 dòlars i aquesta és molt més barata.

Aquesta història d'èxit, demostra que l'ajuda de fundacions exteriors, pot ser decissiva, ja que gràcies a elles s'ha pugut fer una nova investigació i així, proporcionar definitivament al mercat, aquesta nova vacuna amb tantes ventatjes per als païssos pobres.

És tot un ejemple, per a continuar lluitant contra altres malalties com el VIH i la malaria. A més a més, demostra que l'ajuda sempre serà ben rebuda.


Notícia original: http://www.elmundo.es/elmundosalud/2009/10/08/biociencia/1255020051.html

Altres pàgines d'interés:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada