dijous, 12 de gener del 2017

VENTS CARREGATS DE ROBINS I SAFIRS EN L’ATMOSFERA D’UN PLANETA EXÒTIC



En un planeta situat a més de 1000 anys-llum de la Terra i aproximadament 16 vegades major aquesta s’han detectat vents potents i canviants.

És la primera vegada que s’han detectat senyals meteorològiques a un planeta d'aquesta grandària i que no està en la nostra galàxia.

L'equip de David Armstrong, de la Universitat de Warwick en el Regne Unit, és el descobridor d’aquest nou planeta gasos i que l’han anomenat HAT-P-7b. Ha sigut possible gràcies a l’observacio continua de l’anàlisis de la llum.

Aquest planeta experimenta grans tempestes a causa dels grans vents. HAT-P-7b té corrents equatorials amb velocitat de vents variable, quan aquestes són molt rapides la corrent espenta grans quantitats de núvols a través de l’atmosfera del planeta. Aquests núvols deuen ser grandíssims, ja que bàsicament estan formats dels minerals robins i safirs.

Aquest planeta és inhabitable per la seua meteorologia, la temperatura és molt elevada i aquest planeta es fixe, és a dir, una cara és nit perpetua mentre l’altra sempre és de dia.









noticia original


noticia semblant


segon noticia semblant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada