dimecres, 11 de gener del 2017

La Lluna va poder formar-se després de diversos impactes de planetes amb la Terra






L'origen del nostre satèl·lit segueix sent a dia d'avui un misteri. Des que en 1969 la missió Apol·lo XI posara a l'home en la Lluna, els científics han intentat cercar una explicació al seu naixement. Fins ara, la teoria admesa entre la comunitat científica és la que va sorgir després d'un 'gran impacte' entre la Terra i un altre planeta.

Aquesta hipòtesi suggereix la la creació de la Lluna va ser a partir d'un únic xoc entre la *protoTierra (nom que se li dóna a l'etapa primària de la Terra) i un altre planeta, la qual cosa va generar tal energia que va propiciar l'evaporació d'una part de *laprotoTierra i la totalitat del *impactador. Com a resultat, el deixant de sediments de l'impacte cree una òrbita amb forma de cinturó al voltant del nostre planeta. La unió de sediments que cree la Lluna es va produir gràcies a les forces gravitatòries. Però segons un recent estudi publicat per la revista *Geoscience Nature, la *protoTierra podria haver patit no una, sinó diverses col·lisions.

Les proves van determinar que les col·lisions van ser des de diversos angles i que els planetes tenien una grandària mitjana com el de Mart. Posteriorment, els sediments dels impactes van crear un *cinturon orbital al voltant del nostre planeta. I, finalment, durant un procés que va durar milions d'anys, les restes d'aquest *cintaron van ser *depositandose a poc a poc fins a fusionar-se entre si i conformar la Lluna actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada