dilluns, 30 de gener del 2017


[Img #41410]

Una recerca realitzada en dons de la tercera edat revela que aquelles que romanen assegudes més de 10 hores al dia i que tenen un nivell baix d'activitat física posseeixen cèl·lules que són biològicament més velles que els de dons de la mateixa edat cronològica però que són menys sedentàries.

L'estudi, dut a terme sobre gairebé 1.500 dons amb edats compreses entre els 64 i els 95 anys va trobar que els dons amb menys de 40 minuts diaris d'activitat física de moderada a vigorosa i que romanen sedentàries durant més de 10 hores al dia tenen telómeros més curts. Els telómeros són els petits "taps" situats en els extrems dels brins d'ADN, com els puntes de plàstic dels cordons dels sabates.

A mesura que una cèl·lula envelleix, els seves telómeros s'escurcen de forma natural però certs factors de salut i estil de vida, com l'obesitat o fumar, semblen ser capaces d'accelerar el procés. Uns telómeros més curts són un marcador de l'envelliment biològic i a més estan associats amb malalties cardiovasculars, diabetis i els principals càncers.

Notícica relacionada 1

Notícia relacionada 2

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada