dimecres, 11 de gener del 2017

Un dels icebergs més grans del món està a punt de desprendre’s a l’Antàrtica.

Segons l’anàlisi dels científics de la Universitat de Swansea (Regne Unit), un iceberg d’uns 5.000 quilòmetres quadrats, un dels més grans del món, està a punt de desprendre’s a l’Antàrtica. La causa és una gran escletxa en el segment Larsen C que ha anat augmentant ràpidament el passat mes de desembre i que a hores d’ara a penes uns 20 quilòmetres de gel mantenen al témpano unit a la plataforma.

Els investigadors han observat la escletxa del Larsen C durant molts anys, ja que ja s’han desprès el Larsen A, al 1995, i el Larsen B, al 2002. El professor Adrian Luckman, de la Universitat de Swansea ha declarat “Si (el iceberg en Larsen C) no se’n va en els pròxims mesos, estaré sorprès”; també va declarar que es tracta d’un esdeveniment geogràfic i no climàtic, ja que la escletxa ha estat present durant dècades, però s’ha perforat en aquest moment.

La preocupació dels científics és que es desprenga ja que si caiguera les glaceres accelerarien el seu moviment cap al mar, el qual tindria un impacte al nivell de les aigües, les quals podrien augmentar fins i tot uns deu centímetres.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada