lunes, 30 de enero de 2017

Londres sobrepassa els límits de contaminació per a tot el 2017 en cinc diesPer llei, la concentració de NO2 no pot pot superar els 200 micrograms per metre cúbic més de 18 vegades al llarg de 12 mesos en cap punt de la ciutat. En Brixton Road, al barri de Lambeth, aquest màxim de concentració horària ja s'ha trencat en menys d'una setmana.

La contaminació es cobra unes 9.500 morts prematures a l'any a Londres i 40.000 en tot el país, amb ciutats com Glasgow, Leeds, Nottingham o Port Talbot en l'espiell de l'Organització Mundial de la Salut per la mala qualitat de l'aire. Un recent estudi de la Universitat de Ontario ha conclòs que almenys un de cada 10 casos d'Alzheimer pot ser provocat per la contaminació, que afecta sobretot a les malalties cardiovasculars i respiratòries.

L'alcalde de Londres, Sadiq Kahn, que sofreix asma des de xicotet per la mala qualitat de l'aire, ha promès augmentar els esforços econòmics i destinar més de mil milions d'euros en els propers cinc anys per acabar amb el problema.No hay comentarios:

Publicar un comentario