martes, 31 de enero de 2017

La sequera als Alps obliga a tancar estacions i prohibeix els canons de neuGens de neu en els Alps francesos, tampoc en el Jura o a Vosges. Les altes temperatures han deixat nues les principals àrees muntanyenques del país que serveixen com a estacions d'esquí ja que fa més de dos mesos que no veuen caure ni un floc de neu.

L'alerta afecta a l'ús de canons de neu que no podran ser utilitzats més, ja que les reserves d'aigua de les quals se serveixen aquestes màquines es troba ja, en la majoria de les ocasions, pràcticament seques. Malgrat l'ona de fred polar que recorre bona part d'Europa, la falta de neu deixa en una escena similar altres pistes d'Itàlia i Suïssa després del desembre més sec dels últims 135 anys.

El sector confiava a tenir una bona temporada al novembre quan es va produir una sobtada i forta baixada de les temperatures, però l'anticicló al desembre va donar la volta a la situació. Els esquiadors han hagut de pujar a zones per sobre dels 2.500 metres per poder esquiar, recorrent a les restes de la neu que va caure al novembre.Noticia original

Noticia pareguda

Noticia pareguda

No hay comentarios:

Publicar un comentario