dilluns, 30 de gener del 2017

Adéu al gel?




Una onada de fred sacseja Europa. La neu s'estén des de Varsòvia fins a Istanbul, amb temperatures Temperatura de -20º C. Però el que realment li preocupa al glaciòleg Peter Wadhams és el que està passant més amunt.

L'Àrtic va arribar al mínim històric de gel a la tardor durant dos mesos consecutius. Les temperatures van superar els 10 graus per damunt del que és habitual i el gel va continuar contraient en compte de créixer. Wadhams fa els seus calculs i prediu que l'estiu del 2017 passarà possiblement a la història com «la primera vegada en 100.000 anys en què l'Àrtic arribarà a estar lliure de gel». La gent li diu que això ja ho va prevendre al 2015 i no va ocorrer.

La massa de gel no només s'està contraient, sinó que és cada vegada més fina i està col·lapsant. Com a molt, quedaran trossos dispersos de gel que apenes arribaran al milió de quilòmetres quadrats. Adverteix Wadhams: Serà la major alteració del planeta causada fins a la data per l'home. I el pitjor és que el que passa a l'Àrtic no es queda a l'Àrtic, sinó que posarà en marxa una sèrie de fenòmens en cadena i va a accelerar el canvi climàtic.

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES PAREGUDES:
L'Àrtic experimenta una "anomalia extrema" de les temperatures



El desglaç rècord de Groenlàndia accelera l'escalfament de l'Àrtic


VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada