dimecres, 11 de gener del 2017

Aquestes són les conseqüències globals del desglaç de l'Àrtic

Resultado de imagen de deshielo en el artico

Cap al 2014 el polo àrtic va tindre un dels majors desgels de la historia.L´aparició de malalties i virus, bacteris en el mar i virus en la terra són algunes de les conseqüències del desgel. En l'àrtic es produeix un efecte denominat amplificació àrtica pel que el desgel allí és més ràpid que en altres regions gelades. L'explicació breu diu que la retirada del gel en favor de l'aigua redueix la capacitat de la regió de rebotar la radiació solar. Açò fa que se escalfen encara més i es retroalimente el desgel, el que pot suposar el pas a patògens, alguns vinguts del passat.Investigadors del CSIC encontraren en juny del 2015 ADN de virus fins ara desconeguts en llacs de Svalbard. Dos mesos després és donava a conéixer el desenterrament d'un virus de fa 30.000 en el gel Sibèria.

El desgel del àrtic està espentant al ós polar terra endins i al grizzly cada vega més al nord. Alguns investigadors de la Universitat de Cambridge han calculat més o menys els dines perduts pel desgel. Tindrà un impacte de més de 40 billones d'euros.
El canvi climàtic derretix el gel del Ártic i aixo retroalimenta el cambit climátic. I és,probablement, acabi amb el gel del artic.

Notícia original         Notícia relacionada           Notícia relacionada             Video de la notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada