dimecres, 11 de gener del 2017

Primera vacuna contra la malària que usa paràsits atenuats genèticament


Resultado de imagen de malaria


Un assaig clínic de fase 1 amb deu voluntaris sans ha confirmat que una nova vacuna contra la malària, en la qual s'han utilitzat paràsits genèticament atenuats, és segura, es tolera bé i té una bona resposta immune. L'estudi ha estat publicat avui en Science Translational Medicine per científics del Center for Infectious Disease Research (CIDR) i del Fred Hutchinson Cancer Research Center, tots dos a EUA.

La malària està causada pel paràsit Plasmodium falciparum que es transmet als humans per la picada d'un mosquit, infectant primer el fetge i després la sang. En 2015 es van produir més de 200 milions d'infeccions i gairebé mig milió de morts a tot el món per aquesta malaltia. Nombrosos centres estan ara investigant per aconseguir una vacuna eficaç que acabi amb aquesta xacra.
El nou estudi descriu l'ús d'un paràsit de la malària modificat genèticament, que s'afebleix mitjançant l'eliminació de tres gens específics, imprescindibles perquè infecti amb èxit i causi la malaltia en humans.
Aquests paràsits genèticament atenuats, (GAP, per les seves sigles en anglès) són incapaços de multiplicar-se en el fetge humà, però estan vius i estimulen efectivament el sistema immunològic per construir defenses que puguin protegir contra una infecció real de malària.
Notícia original
Notícia relacionada
Notícia relacionada
Video de la notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada