divendres, 20 de gener del 2017

Astrònoms prediuen una explosió que «canviarà el cel» en 2022



Un equip d'astrònoms edirigits per Larry Molnar han predit que dins de cinc anys, en 2022, es produirà una explosió que serà perfectament visible des de la Terra. Serà una cosa mai vist fins ara.

Segons la predicció d'aquest científic, es tracta d'un sistema binari i que, segons els càlculs, es fondran l'any 2022,produint una explosió catastròfica. En aquest moment, l'estel resultant augmentarà espectacularment la seua lluentor i es convertirà, durant un temps, en l'objecte més brillant del firmament

Molnar va començar a estudiar l'estel KIC 9832227 a la fi de 2013.

El primer que va fer va ser observar com el color de l'estel es relacionava amb la seua lluentor, la qual cosa li va portar a determinar que es tractava, definitivament, d'un sistema binari.

A partir d'ací, Molnar explica com Daniel Van Noord, estudiant del Calvin College, «va aconseguir determinar un període orbital molt precís amb les dades del satèl·lit Kepler.

Molnar i els seus col·legues passaran tot l'any pròxim examinant KIC 9832227 en totes les longituds d'ona. Si les prediccions són correctes, serà la primera vegada que un grup d'astrònoms aconsegueix captar el moment en què els dos membres d'un sistema binari d'estels es fusionen, i estudiar a més al detall el que succeeix durant els anys que precedeixen a l'explosió.

Noticia Original
Noticia Relacionada 1
Noticia Relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada