dimecres, 11 de gener del 2017

Els ous de dinosaure revelen una possible causa de la seua extinció


Els científics han estat investigant amb ous de dinosaures i han arribat a certes conclusions. Abans, es pensava que en el cas dels dinosaures no avaris, la incubació dels ous era més similar als pardals que als rèptils, però hi ha hagut experts que han desmentit aquesta teoria. “Sabem molt poc sobre l'embriologia dels dinosaures, però es relacionen amb molts aspectes de la història, de la vida i de l’evolució”, segons un expert del Museu Americà d'Històri a Natural.


Anteriorment els científics van suposar que el temps d’incubació dels ous d’un pardal i d’un dinosaure eren similars. Amb els dinosaures que no eren aus el temps d’incubació està més pròxim al dels rèptils que al dels pardals.


Actualment hi han ferramentes avançades que ajuden als investigadors a fer certs descobriments que no s’haurien pogut dur a terme fa 20 anys, i amb aquests mètodes van escanejar les mandíbules dels embrions per a visualitzar la formació de les dents i després van utilitzar microscopis avançats per a analitzar les línies de creixement presents en les dents de tots els animals, aquestes dents es formen cada dia, fins i tot es poden contar per veure durant quant de temps s’hi ha desenvolupat cada dinosaure, després d’aquest estudi els científics van determinar que els embrions d’un tipus de dinosaure tenien uns tres mesos al morir i els d’un altre tipus sis. Aquest estudi també implica possibles causes de l’extinció dels dinosaures.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada