dissabte, 28 de gener del 2017

Declaren al borinot com a espècie en perill d'extinció a EUA

En Estats units El Servicio de Pesca y Vida Silvestre ha anyadit el borinot "Bombus affinis" a la llista d'animals en perill d'extinció dins les fronteres americanes. El que volen aconseguir és impulsar noves mesures per a protegir aquest insecte.

El Bombus affinis és la primera especie de la família d'abelles que viu en un territori continental i El Servicio de Pesca y Vida Silvestre ha fet un document on explica les causes d'aquesta extinció: l'agricultura intensiva, les malalties, els pesticides i el canvi climàtic global.

Abans dels anys 90, el Bombus affinis era comú en 28 estats. Hui a dia, sols es troba en xicotetes poblacions dispeses de 13 estats nord-americans.

Tom Melius va dir que el paper que feien aquests insectes pol·linitzadors és important perquè sostenen al món; si no estigueren, els parcs, boscos... no podrien sobreviure i les collites s'hi haurien de pol·linitzar a mà, un procediment molts costos. També va declarar que les autoritats deurien actuar amb rapidesa per a que aquesta espècie en extinció no s'extingira.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada