dilluns, 30 de gener del 2017

MALLORCA , UN FUTUR DESERT


L'augment de les temperatures modificarà bruscament els ecosistemes de la conca mediterrània, un dels punts més vulnerables del planeta a l'efecte del canvi climàtic.
Mallorca podria convertir-se en una illa desèrtica en el pròxim segle de seguir augmentant al ritme actual la temperatura del planeta a causa de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. La mateixa destinació patirien la resta de les Balears ─Menorca, Eivissa i Formentera─ i també extenses zones del sud de la península Ibèrica i de Sicília, territoris que s'expliquen entre les destinacions turístiques més freqüentats del món i la riquesa podria veure's condemnada a causa de l'escalfament global.
Per a parar açò necessitem fer un canvi de vida durant les pròximes dècades.

Aquesta brusca modificació dels ecosistemes, sense precedents en els últims 10.000 anys, durant els quals la vegetació de la regió mediterrània no ha experimentat canvis substancials, comportarà una "substancial expansió" de les zones desèrtiques fins i tot encara que es complisca rigorosament amb l'objectiu de limitar l'escalfament global a una mitjana de 2 graus centígrads respecte als nivells preindustriales per a finals de segle.

Segons l’estudi realitzat per Joel Guiot i Wolfgang Cramer, el sud de la península i Balears podrien reduir-se a un desert per a finals de segle si no es redueix la taxa actual d'emissions de CO2.
Aquest teball és un model que ha utilitzat dades històriques i models informàtics per a predir el posible impacte del canvi climàtic en la regió mediterrània, basat en els objectius per a limitar el calfament global de l’acord de Paris de 2015.
Segons les seues conclusions, tan sols limitant l'augment de la temperatura mitjana a la fi de segle a 1,5 graus seria possible deixar els ecosistemes i paisatges de la zona en un estat similar en línies generals al actua.
El Mediterràni es calfa més ràpidament que altres regions del planeta,concretament 1,3ºC. Un augment de 5ºC expandiría el desert fins el nord d’Espanya i Portugal.
Més calor suposarà menys vegetació, i menys vegetació provocarà més calor.

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA

VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada