dimarts, 31 de gener del 2017

Som la major part de la culpa dels terratrèmols


Durant l'últim segle, diferents esdeveniments han demostrat que la mineria és només una de moltes activitats industrials capaços de provocar terratrèmols prou grans per causar morts i danys considerables. L'acumulació d'aigua a les preses, l'extracció de petroli i gas i la producció d'energia geotèrmica són només algunes de les activitats modernes que s'ha comprovat que provoquen terratrèmols.

La construcció de superestructures pesades, altres materials que es bomben baix terra, com el diòxid de carboni i el gas natural, també poden generar activitat sísmica. No es tracta només que multitud d'activitats humanes generen tensió en l'escorça terrestre, sinó que també petites tensions addicionals poden desencadenar grans terratrèmols que alliberen la càrrega de tensió acumulada sobre les falles per segles de processos geològics.

Una tècnica nova en el sector gasístic-petrolier és la fractura hidràulica, o fracking, que genera petits terratrèmols quan la roca es fractura. De vegades, pot provocar un terratrèmol de magnitud més gran si el líquid injectat es filtra dins d'una falla que ja està sotmesa a tensió per altres processos geològics.



Noticia original

Notícies semblants:
-Estem preparats per al sisme submarí que ve?
-Haití: a l’ull de l’huracà

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada