dijous, 26 de gener del 2017

L'Estació Internacional visible a la llum de la Lluna

L'Estació Espacial Internacional (ISS) ha estat capturada en el seu trànsit entre la Terra i la Lluna per les càmeres d'un grup d'observadors espanyols de la ESAC (Centre Europeu d'Astronomia Espacial). El fotograma va ser captat en Villanueva de la la Canyada (Madrid), la seu espanyola del centre europeu. L'episodi va ser recollit el dissabte 14 de gener quan hi havia Lluna plena.



L'esdeveniment és complicat de veure per la dificultat de coordinació i alineació entre la persona que realitza la fotografia, el recorregut de l'estació i la formació lunar. A més, la velocitat que el ISS (nom que se li assigna a l'aparell espacial en anglès) és de 27.000 km/h, la qual cosa provoca que el temps en el qual es realitza sigui d'extrema brevetat. Com en una obrir i tancar d'ulls.

"La imatge està formada per 13 fotogrames superposats, presos a les 02:01:14 hora centreeuropea. El fenomen va tenir lloc amb una rapidesa extrema: la ISS solament va trigar 0,56 segons a travessar el disc lunar", explica la ESAC. A més, la mesura d'aquesta és aproximadament com la d'un camp de futbol i és el major objecte construït en òrbita per l'home encara que, a causa de la distància en la qual es troba (400 quilòmetres), la seva visibilitat sigui minúscula.


Noticia original


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada