dilluns, 13 de febrer del 2012

Un fàrmac redueix els símptomes de l'Alzheimer en ratolins


Segons publica la prestigiosa revista Science, un fàrmac ja conegut, el betaxoreno, podria ser efectiu per combatre l'Alzheimer, eliminant les proteïnes beta-amiloides del cervell. Almenys és el que suggereixen els assaigs duts a terme amb ratolins.


L'estudi, realitzat per Casi Western Reservi University (Ohio), assenyala que l'efecte és molt ràpid: en només 6 hores, després d'administrar el fàrmac, les masses d'aquestes proteïnes s'havien reduït un 25%. I l'efecte durava, almenys, tres dies.


Per demostrar que aquest efecte també podria ser beneficiós per combatre l'Alzheimer, es va provar en tres tipus de ratolins en els quals se'ls havia induït una malaltia similar a l'Alzheimer. El resultat és que els ratolins es feien més llestos: si eren incapaços de construir els seus nius, a les 72 hores començaven a manejar els materials (tires de paper) per fer-se un.



Noticia Original

Noticia Relacionada
Noticia Relacionada

1 comentari:

  1. M'ha paregut molt important aquesta notícia ja que és interessant que hi avançen en la medicina, fent experiments amb animals com en aquest cas les rates.

    ResponElimina