dijous, 2 de febrer del 2012

Els científics demanen reprendre l'estudi de la grip aviar per evitar una pandèmia

Yoshihiro Kawaoka ha reprès els seus assajos clínics, interromputs després que el govern dels Estats Units no deixara publicar els detalls de la investigació per a que no siguen usats per bioterroristes , ja que ha demostrat que el virus de la grip aviar (H5N1) pot ser transmés a través de gotes en l'aire. Kawaoka, de la Universitat de Tòquio (Japó) i de Wisconsin-Madison (Estats Units) , va acceptar de forma voluntària endarrerir durant 60 dies la publicació de la seva recerca per donar temps al debat sobre la seguretat o el risc que puga suposar fer públic el seu treball.


Només es pot contraure el virus a través d'un contacte proper amb ànecs, pollastres o altres aus que el porten, i no pot ser traspassat a través de persones infectades. Però segons la investigació de Kawaoka, hi ha tres mutacions causades pel virus que es poden tornar transmissibles per l'aire i, açò, "podria desencadenar una pandèmia letal", adverteix el científic. I afegeix: “el virus de la grip aviar és mortal i pot causar pandèmies.”


Ron Fouchier, viròleg del Centre Mèdic Universitari Erasmus, cap d'un altre equip científic, també ha trobat les mutacions que farien contagiosa la grip aviar. Aquest defensa també la necessitat de publicar aquestes investigacions. "Si no compartim la informació amb la resta de la comunitat científica, serà difícil prevenir una possible pandèmia. Treballem en condicions de màxima seguretat biològica i hi ha riscos, clar que sí. Però és major el benefici que suposa prevenir una possible pandèmia de grip aviar”, diu.




Relacionats:



-Article a la web del periodista Miguel Jara



-Document a la web Informador.com.mx



Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada