dijous, 2 de febrer del 2012

La Nau Espacial “Fobos Grunt"

La nau espacial russa “Fobos Grunt” va ser eviada a Mart per a realitzar una investigació a una de les seves llunes (Mart).

Va sorgir un imprevist en el llançament el passat 9 de Novembre. Els científics no la van poder localitzar, i va quedar a uns 300km d’altura, en la òrbita terrestre. La nau pesava 11 tonellades.

Els experts calculen que la nau caurà a la Terra a mitjans de Gener. Aseguren que la nau quan entre en l’atmosfera es destruirà quasi al complet però podrien quedar unes 20 peces que caurien a la Terra i podrien ser perilloses per a les persones, per això estan treballant intensament per descobrir en quin lloc del planeta caurà i si caldrà avisar a la gent per evacuar-la. El ministeri de defensa rus està inmers amb una operació científica per intentar seguir els avanços de la nau i descobrir el dia exacte i el lloc de caiguda en la Terra. El 10 de Desembre van observar que la nau es trobava en una òrbita de 287 per 202km. Sis dies més tart la nau estava en una òrbita de 275 per 201km. D’aquesta forma van saber que la nau aplegaria a la Terra entre el 6 i el 16 de Gener. El combustible de la nau es consumirà tot en l’atmosfera, i a la Terra solament aplegarà 10mg de “isótopo radiactivo Cobalto-57” que degut a la poca quantitat no supon cap risc medioambiental.

El 15 de Gener, la nau va caure a les 21:45 de la nit en el pacífic, sense provocar cap dany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada