dimecres, 1 de febrer del 2012

Un pas cap a la 'màquina' per veure el pensament

El genial físic Stephen Hawking s'acciona amb les seves galtes un sofisticat sintetitzador electrònic per comunicar-se. Però tarda molt a emetre les paraules i les converses amb ell han de ser en diferit, perquè ell necessita conèixer les preguntes per a contestar en un temps raonable.

Stephen Hawking pateix esclerosi lateral amiotròfica (ELA) des dels 21 anys, i encara pot moure alguns músculs de la cara i de les mans que li permeten comunicarse.Pero hi ha molta gent amb paràlisi total que necessita un avanç en la neurociència. La solució per als problemes de comunicació inherents a les paràlisis totals oa certs síndromes com el de captivitat cada dia està més a prop.

Els neurocientífics d'una Universitat de Califòrnia acaben d'aconseguir escoltar discursos tan sols imaginats per pacients que no poden parlar.

Els investigadors han desxifrat l'activitat elèctrica que es produeix en el cervell quan una persona escolta una conversa, per això són capaços de saber quina paraula ha escoltat un ésser humà gràcies només a les senyals que emet el seu cervell.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada