dimecres, 1 de febrer del 2012

Científics espanyols reconstruïxen en 3D part del cervell de la mosca

Els neurocientífics estan averiguant com és i com funciona el cervell i ara han descobert més coses sobre aquest òrgan.Una investigació feta per científics espanyols exposen que en el sistema nerviós,concretament en el cervell, hi han organismes complexos, com la mosca del vinagre.Han aconseguit fer un mapa tridimensional on es pot ubicar cada neurona i calcular el cable de les connexions.Com recorda el CSIC, ja ho va dir Santiago Ramón i Cajal: el sistema nerviós està connectat per mitjà de la mínima quantitat de cable possible, optimitzant amb això el cost energètic i estalviant espai.

Els investigadors recorden que ja havien descubert i demostrat qe hi ha organismes simples,com el cuc Caenorhabditis elegans, però no,organismes complexos en el cervell com la mosca del vinagre Drosophila melanogaster.Ells s'han centrat en la reconstrucció de les imatges obtingudes per a conéixer les formes de les neurones i on es troben les connexions.Així han obtingut el mapa tridimensional d'eixa zona cerebral de la mosca.

Hemos vist que qualsevol altra forma de situar les neurones suposaria emprar més quantitat de cable', explica Polavieja.Algún neurocientífic afirma que:”L’estudi demostra allò que s'ha observat per Cajal i suposa, a més, un èxit per a la conectómica, una disciplina basada en la reconstrucció de circuits neuronals en 3D'.

Després d'obtindre la reconstrucció de les imatges, l'equip ha elaborat un model matemàtic per a experimentar les neurones movent-se en l'espai i determinar la seua posició.

Video:

1 comentari:

  1. M'ha paregut molt interensat la teua noticia, és realment impresionant com reconstrueixen un cervell d'una mosca en 3D.
    Así et deixe un video relacionat amb aquesta noticia:
    http://youtu.be/HVGlfcP3ATI

    ResponElimina