dijous, 2 de febrer del 2012

El test de saliva, eficaz para detectar el VIH.

Un test de saliva en lloc de l'anàlisi de sang per detectar el virus del sida.

"Tot i que estudis anteriors han demostrat que aquest test (OraQuick HIV 1 / 2) és prometedor, el nostre és el primer que avalua el seu potencial global".

Aquesta prova compta amb el suport tant de l'agència nord-americana com de l'europea.

És molt útil per fer diagnòstic ràpid a moltes persones i a baixcost.

No hi ha risc per a la persona que realitza el test i com hi ha molta gent que rebutjava les punxades, també redueix el nombre de rebuigs per aquesta qüestió.

La prova, no és invasiva ni fa mal. Consisteix en fregar amb un petit bastonet les genives per obtenir una mostra de fluid oral i submergir després en una solució. En 20 minuts, el resultat estarà a punt.

Atès que qualsevol podría realitzar aquesta prova, "és una opcióconfidencial que podria acabar amb l'estigmatització associadaa les proves per detectar el VIH". Fins ara, "aconseguir que la gent es someta a fer-se les proves en les clíniques ha estat difícil per la visibilitat i la discriminació".

Els avantatges són destacats en països subdesenvolupats amb alta prevalença d'aquesta infecció, com l'Àfrica Subsahariana. Perquè facilita el tractament dels afectats, i no necessita la intervenció de personal sanitari, ni xeringa ni agulla,resulta més barat.

De moment, els tests ràpids amb resultat positiu han de ser confirmats amb l'anàlisi tradicional de sang, que dura entre tres i quatre dies.






Noticies Relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada