dijous, 16 de febrer del 2012

Vida animal sense centrosomes

Hi ha uns investigadors que han descobert que les cèl·lules dels cucs plans,concretament els Schmidtea mediterranea, no necessiten centrosoma, quan aquestos eres imprescindibles perquè en teoria eren fonamentals per que es produïra la divisió de les cèl·lules. De fet, tots els éssers vius, exceptuant plantes i fongs, tenien centrosoma. Aquestos altres no tenen perquè tenen orgànuls que fan pràcticament les mateixes funcions que el centrosoma.
Aquest descobriment dona que pensar, realment és aquesta la funció dels centrosomes?

El centrosoma és responsable de diverses malalties,com el càncer, i sempre s'ha pensat que van aparèixer per a intentar solucionar, precisament, aquestes malalties.

Relament estava buscant-se la capacitat regenerativa d'aquestos cucs, ja que són capaços de formar dos organismes a partir d'un tros d'ells en uns pocs dies. Aquest procés el pot realitzar sense limit.
S'esperava que sense els cromosomes la divisió cel·lular ia la regeneració es voria notablement afectada. Però no va ser així.

Així que es pot pensar que els centrosomes no tenen com a funció principal la divisió cel·lular, tal vegada tinguen una altra funció i encara no se n'hem adonat.



Noticia original


Noticies relacionades

  1. Els centrosomes actuen de brúixola en la divisió de les cèl·lules mare en el cervell
  2. La proteïna TTBC estabilitza el centrosoma de la cèl·lula 


 Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada