dilluns, 20 de febrer del 2012

Una injecció de cèl•lules mare alleuja la progèria en rates

La progèria és aquella infermetat que es coneix com a l’envelliment prematur i fa que xiquets per exemple de 10 anys tinguen un aspecte i estat de salut d’un vell; no te ni tractament, ni cura i l’esperança de vida dels afectats és d’uns 14 anys i es dona en un de cada huit milions de naixements; publicat a: Natura Communications. Ara, amb una injecció a l’abdomen de cèl•lules mare de rates ha permès multiplicar per tres la seua supervivència.
La pràctica tracta d’injectar cèl•lules mare de rates joves i sanes a un amb progèria, i s’adonaren que vivien molt més fins a 66 dies, en quan per mitjana solen morir als 21 o 28 dies de edat.
El mecanisme d’aquestes cèl•lules no està clar, ja que l’idea de regeneració dels òrgans es va descartar.
Federico Pallardó, del Centro de Investigación Biomédica en Red para las Enfermedades Raras (Ciberer) opina que el treball és interessant.



Noticies relacionades:


Vídeo relacionat:

1 comentari:

  1. Aquesta enfermetat es molt dura, ja que apart de tindre un aspecte envellit l'esperança de vida es molt curta per als afectats.
    Per aixó si en aquesta practica amb rates an conseguit una millora, deurien d'estudiar mes per tal d'aconseguir una millora en les persones afectades.

    ResponElimina