dijous, 16 de febrer del 2012

CÈL•LULES MARE PER A REPARAR EL MUSCUL CARDÍAC

L’estudi realitzat a 25 pacients amb problemes cardiovasculars fel institut cardíac Cedars- Sinai, ens parla d’una nova tècnica basada en la recuperació cardíaca mitjançant cèl•lules mare de la cardiosfera (CDC).
L’operació fou molt senzilla, mitjançant un catèter es van llevar cèl•lules vives del cor per a posar-les en la part danyada. Dels 25 pacients, sols 8 van voler realitzar aquesta intervenció. Els que la van realitzar van observar que les marques del múscul cardíac havien disminuït entre un 24 i un 12%, en canvi, aquelles que no ho van fer, no van presentar cap tipus de millora. Els canvis en el volum sistòlic final, diastòlic final i altres, no van mostrar diferències en cap dels grups fins als sis mesos.
Després de l’operació, un 24% dels pacients van patir alguns problemes greus i sols un estava relacionat amb el tractament que estaven sotmeses. En canvi, un 13% dels pacients no tractats amb cèl•lules mare van patir alguna mena de reacció.
Els metges van aplegar a la conclusió que després de l’operació no té perquè la cicatrització ha de ser permanent, i també que implantar cèl•lules CDC mitjançant una infusió intracoronaria, millorarà el tractament per a noves fases.


-Noticies Relacionades:


-Vidio relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada