dijous, 2 de febrer del 2012

Els fàrmacs per al reflux, baix sospita

En aquests últims anys ha augmentat notablement el consum de fàrmacs per a tractar el reflux gastroesofàgic. Aquests són, especialment, els inhibidors de la bomba de protons o IBP (com ara l’omeprazol o el pantoprazol) que cada vegada més s’utilitzen d’una manera errònia, ja que molts recorren a l’automedicació sense consultar-ho prèviament amb el metge.

Però aquesta decisió d’intentar prevenir una mala digestió pel nostre conter, si es fa d’una manera reiterada, pot arribar a ser perillosa. Almenys això pensen molts investigadors després d’arribar a la conclusió de que la ingestió d’aquests fàrmacs pot desembocar en diferents problemes de salut com fractures o pneumònies.

Un estudi de la revista British Medical Journal realitzat a 80.000 dones post menopàusiques que prenien els IBP regularment, revela que aquestes tenen un 30% més de possibilitats de fracturar-se la maluc que altres que no havien els havien pres mai. A més a més, el risc de ruptura en les dones que també fumaven augmenta fins al 50%, el que els porta a pensar que tant els fàrmacs com el tabac dificulten l’absorció de calci i, d’aquesta forma, augmenten la feblesa dels ossos.

Després dels resultats d’aquest estudi, els investigadors han demanat que es rectifiquen els prospectes dels inhibidors de la bomba de protons per a afegir advertències en quant a els riscos de fractures òssies.

En conclusió, si esta investigació ha tret a la llum un efecte molt perillós dels IBP que fins al moment no es coneixia, és evident que deuen de fer-se encara més amb l’objectiu de prevenir a temps altres possibles efectes.

Notícia original

Notícies relacionades
- Les conseqüències d'abusar dels fàrmacs per al reflux
- Els especialistes alerten contra l'abús dels fàrmacs contra el reflux

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada