dijous, 2 de febrer del 2012

Kepler 20-e, i Kepler 20-f

Uns astrònoms han trobat dos nous planetes junt a la estrela “ Kepler ” de tamany molt paregut al de la Terra (un es un poc més gran i l’altre un poc més menut), i es tractaria de planetes rocosos.

L’observatori espacial de la NASA , no pot veure aquests planetes, ell sols observa estreles per si alguna d’aquestes té algun sistema planetari, encara què si algun cos espacial es posa al davant de l’estrela formant un eclipse petit, ho detecta i axí s’han trobat aquests dos nous planetes. Aquestos, situats prop de l’estrela “Kepler”, tenen un radi de 1,03 y 0,87 voltes el radi de la Terra respectivament. Fins a dia d’avui, el planeta extrasolar més menut que s’havia trobat, el seu radi era 1,42 vegades el de la Terra.

Els científics pensen que aquestos planetes es formaren en un lloc diferent al que avui en dia ocupen, és a dir, estan en continu moviment. En eixa òrbita extraplanetaria també, els científics havien trobat tres planetes més. Tots eren més grans què la Terra (com a molt 2 vegades més que el radi d’aquesta) i també donaven la volta entorn a la seva estrela molt més ràpid que la Terra (el més lent tardava 77 dies).

El científics creuen que els dos planetes poden tindre una composición similar a la de la Terra (nucli de ferro (32%) i un mantell de silicats (68%) ) i a més podrien tenir una atmosfera de vapor d’aigua, encara que molt densa.






Videos:








Notícies Relacionades:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada