dijous, 16 de febrer del 2012

Humans, que no són humans

“Veiem com el nostre treball de tants anys s’està quedant en res” són les tristes paraules d’un guia de Camerun, on està produint-se actualment, una autèntica massacre d’elefants. El guia confirma que les matances no es produeixen únicament a la zona, sinó que es produeixen al llarg de tot el nord del país.
Al parc natural de Bouba N’djida, al nord del país s’han acabat amb uns 200 paquiderms a càrrec d’uns milicians, vestits amb uniforme color caqui i armats amb Kaláshnikov que es divideixen en varis grups per atacar als animals i endur-se els ullals de marbre. Únicament volen el marbre i no dubten en avisar a la població local de la situació de la carn, per així guanyar-se el recolzament dels aldeans. Es sap que han passat per pobles com Gouna, Sinassi o Koiloungou.
El règim reconeix la seua impotència mitjançant publicacions al diari “Cameroon Tribune” i sap que aquesta massacre pot perjudicar el turisme de natura al país. A més, el governador també ha admitit que els guardes de la reserva natural són pocs i van armats de forma rudimentària.
La reserva natural és un apreciat destí de safaris on hi ha elefants, girafes, lleons, guepards, búfals... i que compta amb 2.200km quadrats. Segons WWF, el cens de població d’elefants en 2007 era d’uns 600 exemplars, per tant la mort de fins a 300 d’aquestos és una xifra molt significativa. És té constància de la situació de 75 d’ells.
Encara que el tràfic d’ullals està prohibit des de fa 22 anys, aquestos últims any
s les incautacions d’aeroports continuen augmentant de xifra. L’any 2011, es confiscaren 23 tones d’ullals de marbre, quantitat que equival a uns 2500 paquiderms. Les principals importacions es realitzen a Àsia, ja que el marbre és útil en la medicina tradicional xinesa.
Esperem que aquestes persones sense escrúpols, paguen la pena que mereixen per maltractar qualsevol ésser viu i que sofreixquen al igual que han sofrit els animals en qüestió. El home, sense adonar-se’n és el pitjor enemic de la terra, i encara que s’en adone, continúa en la mateixa línea.

- Videos relacionats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada