dimecres, 1 de febrer del 2012

L'Àrtic pateix ja els efectes d'un canvi climàtic perillós


Un grup de científics, liderat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), ha dit que l’Àrtic dóna senyals d’un canvi climàtic perillós.
Aquest fet s’ha donat a conèixer dues décades després de que preveniren la perillosa interferència de la mà de l’home en el sistema climàtic de la Terra.

La velocitat de l’escalfament supera ja la seua mitjana normal, provocant a les persones que habiten en ecosistèmes àrtics, que tinguen dificultats grans en la seua forma de viure.
Els experts volen que hi hagin indicadors per a que es puga alertar amb temps els canvis climàtics que estiguen ocorreguent.

Degut als debats entre els científics i els mitjans de comuncació, sobre si el gel oceànic de l’Àrtic ha assolit o no un llindar d’inflexió, està perjudaicant el desenvolupament d’indicadors que alerten de la proximitat de futurs canvis abruptes.

Segons els científics, l'Àrtic presenta la major concentració d'elements d'inflexió potencials del planeta, entre ells el gel oceànic, la placa de gel de Groenlàndia, les regions de formació d'aigües profundes de l'Atlàntic Nord, els boscos boreals, les comunitats de plàncton , el permafrost i els hidrats de metà marins.

L’Àrtic és, per tot això, una regió particularment propensa a mostrar canvis abruptes i traslladar-los a Terra global.

Notícia Original:

Notícies Relacionades:

Una intensa onada de fred posa en perill a 44.000 peruans.

L'any 2011, el novè més càlid en la Terra des del 1880.

Vídeo:


1 comentari: