dijous, 2 de febrer del 2012

Sanitat es planteja exigir la recepta medica per a administrar la píndola del dia després.



El ministeri de Sanitat està fent un estudi  médic basat en la píndola del dia  d’esprés  a tota Europa per a averiguar el impacte  que te sobre les dones.
En setembre de 2009 va començar a vendre’s la píndola del dia després a les farmàcies sense la recepta  de ningun metge però d’esde ixe moment  la polemica no s’ha acabat.
El ultim informe elaborat per la SEC   fet públic el passat mes de setembre indica que les dones espanyoles fan un bon us d’aquest mètode anticonceptiu .


Aquesta desició presa per el Ministeri de Sanitat de encarregar un informe sore aquest medicament ( amb especial atenció amb les menors de edat) obri la posibilitat de la modificació de la forma en la que actualment es dispensa.
Hi ha diverses opinions , com per exemple la de Santiago Barambino ( president de la ACAI) : “tots els països europeus han fet el contrari, han liberalitzat el seu us. Tornar a exigir la recepta es un pas enrere en la modernitat”
Cal dir que de totes formes els resultats de els estudis encara no es saben, per tant tot açò no es podrà aprovar  de moment.


noticia original

noticies relacionades:
-ultimes noticies de métodes anticonceptius
-sanidad cuestiona la dispensación de la píldora poscoital sin receta

video:


1 comentari:

  1. La veritat és que em pareix bé que es venga la pastilla sense recepta, perquè les dones que tenen sexe, son conscients del que fan. Saben que hi han altres mètodes com el preservatiu, però si no els agrada, tenen la píndola del dia després. A més, totes saben que no hi ha que abusar d'aquesta pastilla.

    ResponElimina