dimecres, 22 de febrer del 2012

PLANTES, ANIMALS I MICROBIS SÓN TAMBÉ RECURSOS RENOVABLES.


La Unió Europea aposta per la bioeconomia ja que l’objectiu es buscar la sostenibilitat (http://portalsostenibilidad.upc.edu/) i la protecció del medi ambient, per tant, cal utilitzar productes que no fagen malbé el nostre entorn. Aquesta idea es preten extendre no sols a tota la UE sinó també a tot el continent.

Al medi que ens envolta, trobem una gran quantitat de plantes, animals i microbis, que són manipulables, alterables per l’ésser humà i d’ells és poden extraure productes per a l’alimentació, la indústria y l’energia, que siguen de gran qualitat i beneficiosos per a l’hàbitat, ja que son recursos biològics renovables i així, presentar-los al mercat i pugüin arribar a tothom.

El que es pretén es utilitzar matèries primes renovables que provenen de l’agricultura, la pesca, la acuicultura i els residus, que no fagen malbé el nostre entorn, i per això s’estan fent nombroses investigacions dirigides a la bioeconomia, amés aquesta, factura més de dos billons d’euros anuals a Europa i crea llocs de treball a 22 millons de persones.

Però també cal tindre en compte els efectes negatius que té, com per ejemple, posa en perill l’alimentació de millons de persones, ja que els cultius per a produir aliments els sustituixen per cultius per a produir biocombuestible.


Noticies relacionades:




Video:


1 comentari:

  1. Considere que la bioeconomia es un bon recurs economic.Ja que la natura ens oferix una gran quantitat de fonts (plantes, animals),però em de tindre en conter que no per aixo s'ha d'explotar aquest recurs ja que repercutix sobre la biodiversitat i sobre nosaltres mateixa de manera indirecta.

    ResponElimina