dimecres, 1 de febrer del 2012

“Obligar a les dones a donar a llum no és demochttp://www.blogger.com/img/blank.gifrátic”


Jon O'Brien,creu que la majoria dels catòlics no compartixen les opinions de la jerarquia del Vaticà sobre qüestions com l'avortament, la sexualitat o els anticonceptius. Ell diu que la gran majoria utilitzen preservatiu,tenen avortaments,etc.Amb eixe missatge el que vol enviar es que els catòlics també tenen el dret de decidir.
Les visions de l'entitat sobre estos temes han xocat amb les institucions. Van fer campanyes que tractaven de romoure el sexe. O'Brien, que es definix com 'catolico i irlandés',insistix en el missatge. A més, es mostra molt preocupat pels anuncis del canvi legislatiu a Espanya.

Pregunta. Creu que l'avortament és un dret?
Resposta.Nosaltres creiem en la lliure elecció de les persones. En el mateix centre de les ensenyances i la moral catòlica està el respecte que s'ha de seguir a la consciència en les qüestions de salut sexual i reproductiva.
P. El Govern canviarà la llei per a tornar a un sistema de supòsits?
R. És una verdadera tragèdia per a Espanya si es nega als ciutadans la lliure elecció. Suposa una tornada als moments més negres de la seua història.
P. Eixa opinió diferix de la de la jerarquia catòlica.
R. En molts països els catòlics estan en contra de les opinions de la jerarquia eclesiàstica sobre avortament o contracepció o sexualitat.I, en un país com Espanya, on a més d'eixe factor hi ha altres creences i diversitats, la lògica és que la llei recolze eixa llibertat de consciència.
P. Els partidaris de la reforma diuen que protegix al no nascut.
R. En termes mèdics, morals, filosòfics o espirituals no sabem quan el fetus es convertix en persona; però les dones són persones ja. I hem de protegir-les. Les restriccions no funcionen més que com una fórmula de perpetuar les desigualtats entre rics i pobres. Aquells amb possibilitats econòmiques sempre podran trobar un camí, els més pobres s'arrisquen a avortaments clandestins i insegurs. No hi ha justícia social en això.
P. Restringir llavors no sempre és protegir."
R. Pot inclús desenrotllar un turisme de l'avortament, però el que hauríem de qüestionar-nos també és què porta al Govern a prendre eixes mesures que neguen el dret de les dones a decidir. Estes polítiques anteposen les seues creences personals convertint-les en lleis sense permetre que el poble faça el millor, conforme li dicte la seua consciència.

Noticia original:

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/01/31/actualidad/1328042461_737167.html

Noticia Relacionada:

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/01/26/vidayartes/1327610335_703382.html

Video:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia és interessant de veritat ja que aquest és un tema que es tracta avui en día. En la meua opinió una dóna té el dret de decidir per ella mateixa si té que tenir un fill o no siga o no major d'edat.

    ResponElimina