dissabte, 25 de febrer del 2012

La intolerància a la lactosa augmenta amb l’edat.


No em de confiar-se de que no som intolerants a la lactosa perque sempre ens ha agradat i ens ha sentat be, ja que amb el temps la lactasa va desaparegent i es posible que en algun moment no sigam capaços de digerir els lactis. Llavors si prenem lactis sofrirem conseqüències com dolor adominal,flatulencia o diarrera. Aproximadament un 15% de la població mediterránea te algun grau d’intolerància a la lactosa, però molts d’ells no ho saben.
Es tracta d’una dolencia bastant visible ja que cada vegada hi ha una millor tecnología per a diagnosticarla, i els metges están més sensibilitzats amb determinats problemes alimentaris. Aseguren que es pot dur una bona alimentació sense lactis.
La gent que descubrís que és intolerant a la lactosa troben limitacions a l’hora de menjar, ja que hi ha molts aliments que la contenen i inclus algun medicament.
Encara que la situació a millorat per als intolerants ja que ara els metges estan millor informats i tal vegada selletgen els productes alimentaris que contenen lactosa al igual que ho fan amb els celiacs.
També a Espanya s’ha comercialitzat una pastilla de lactasa, la qual no aporta ningun efecte secundari ja que es tracta de ingerir el enzim que tenen deficient els intolerants (lactasa), però s’ha de controlar la quantitat.
Aquest producte es comercialitza en diferents països, i la clau per penderla o no consistís en la mesura del grau d’intolerància. Encara que hi ha molts productes sense lactosa que aporten calci, i aixi poder substituir els lactis.

Noticia original


Noticia relacionada :
-Com digerir la llet.


Video

1 comentari:

  1. Actualment gran quantitat de persones consumeixen lactis, sobretot els més joves, no obstant les persones adultes també ho fan, i de vegades com bé diu la notícia resulten ser intolerants a aquesta. No arribe a entendre perquè es consumeix la llet que serveix d’aliment als animals recent nascuts, i no als humans, i perquè es creen pastilles amb la finalitat d’ aportar calci a les persones quan hi ha molts aliments que tenen més quantitat de calci inclús que la llet, com per exemple les atmetles. I, si es pren llet de vaca, cabra o ovella sols pel gust de fer-ho i es troba la impossibilitat de prendre’n degut a una intolerància a aquesta, trobe que seria més lògic buscar aliments que contingueren igualment calci i prendre si es vol llet d’un altre tipus: de sotja, d’ atmetla, d’ avena...abans que prendre pastilles que continguen calci.Hi han mil possibilitat, però obviament és més fàcil recórrer a medicines.

    ResponElimina